Kategorier
Vårdnad

En vårdnadstvist i Varberg

Inte alltid blir saker och ting som man önskat och tänkt sig. Människor separerar varje dag och vissa behöver dessutom ta till en vårdnadstvist i Varberg för att få tillvaron rätt.

Det är troligen ingens önskan, men det är ett faktum. Människor som levt i förhållanden med barn flyttar isär varje dag. Man beräknar att cirka 50 000 barn är med om sina föräldrars separation varje år. Ofta fungerar det acceptabelt och föräldrarna klarar av rollen som vårdnadshavare.

Ganska ofta ser det tyvärr annorlunda ut. Många låter bitterhet och ilska mot f. d. partnern ta över och har svårt att leva upp till föräldrarollen efter skilsmässa. Det kanske de i och för sig haft svårt för redan innan, men med två föräldrar i samma hem märks problemen inte lika mycket.

Att öppna vårdnadstvist för enskild vårdnad

När inget fungerar och man som förälder upplever total ovilja till samarbete kan man begära enskild vårdnad. Sådan hindrar aldrig barn från att träffa bägge föräldrarna, men de ger möjlighet för en förälder att ta egna beslut i alla viktiga frågor.

Det första man behöver göra är att spara alla bevis på problem. Det andra är att ta kontakt med en bra och erfaren advokatfirma.

Med ett ombud vid din sida är du aldrig ensam och de sköter allt det formella med god kompetens. Det som du förhoppningsvis bara lever med en gång under livet handskas advokaten med varje dag. Du kan ha rätt till ersättning för advokat genom exempelvis din hemförsäkring, så kontrollera vad som gäller. Läs mer om vårdnadstvist på denna sida: vårdnadstvistvarberg.se