Kategorier
Vårdnad

Står du inför en vårdnadstvist?

Det kan vara svårt när livet inte går som planerat. Allt var redan tänkt om hur ni skulle vara den där fina, hela familjen. Men så blev det inte, istället står ni inför en hård vårdnadstvist.

Det kan minst sagt ta hårt på en att gå igenom en vårdnadstvist mot den människa man en gång älskat. Alla fall är dock inte desamma, och kanske har kärleken aldrig riktigt funnits där. Oavsett vilket är det väldigt tufft. Man har barn som är i centrum av allting och ofta inte mår så bra igenom processen. Det är en stressig process även för dem. Under processens gång är det viktigt att man skyddar barnen så mycket som möjligt. Försöker hålla dem utanför den.

Hur vinner man en vårdnadstvist?

Oron är hög från allas håll när man står inför en vårdnadstvist. Man vet aldrig vilken utgång det ger. Men en sak är säker och det är att barnen sätts i centrum. Man tar alltid hänsyn till barnen, även om det går till domstol gör man det. Är det så att någon av föräldrarna inte är lämplig som vårdnadshavare, då tar man det i beaktning. Det kan vara saker som missbruk, kriminalitet och liknande saker. En annan anledning kan vara att föräldrarna inte alls kommer överens och att det inte kommer fungera på sikt med något samarbete. Men i Sverige har barn rätt till båda sina föräldrar. Det är den lösningen man försöker få fram i alla lägen. Men fungerar det inte så tar man hänsyn till det. Man gör det så bra som möjligt för alla inblandade.

Du är inte ensam i din vårdnadstvist

Man behöver inte gå igenom detta själv. Det finns en förståelse för att man kan känna sig väldigt ensam. Men det är man inte. Förhoppningsvis har du någon av din familj eller vänner vid din sida. Det finns även en massa support att få på sociala medier. Även fast man ska vara försiktig med att skriva för mycket. Men sen har du även en advokat som är vid din sida under hela tiden. Den hjälper dig och för din talan, ser till att det blir så bra som möjligt för dig. I Sverige har vi rätt till en advokat, och såklart ska det vara en advokat du är nöjd med. Man kan även om man vill anlita en advokat privat. Men hjälp finns där, du går inte igenom detta ensam. Läs mer om vårdnadstvister på denna webbsida: vårdnadstvist.nu