Kategorier
Advokat

Vill du bli advokat?

Att utbilda sig till advokat är en lång resa. Det kan ta dig en hel del år innan du är helt färdig. Belöningen är tack och lov ett bra och viktigt jobb.

Att bli advokat tar ungefär lika lång tid som att bli läkare. Det krävs många år med dedikerade studier och förmåga att ta in massiv information. Det är bra om du har en fallenhet för att studera med andra ord.

Först måste du förstå lagar som gäller både det ena och det andra innan du är färdig. Sedan kan du alltid specialisera dig och inrikta dig på det område du valt. På så sätt får du jobba inom det område som intresserar dig mest.

Att utbilda sig till advokat

För dig som är lite nyfiken på vad du ska gå igenom kan du tänka att du först studerar i fem år och får en juristexamen vid ett av alla universitet. Därefter följer en praktiktid på minst tre år. Den ska göras vid en juridisk verksamhet som anses vara kvalificerad att ge dig rätt kunskaper.

Efter dessa åtta år av studier och praktiktid tillkommer alltså en advokatexamen. Det är en utbildning där du behöver klara av en muntlig examination för att bli godkänd och få ditt bevis på att du kan arbeta som advokat.

Att vara advokat innebär stort ansvar

När man arbetar som advokat företräder man ofta människor i dispyter och tvister. Man kan till exempel vara försvarsadvokat eller arbeta som åklagare. Andra ärenden är de fall där man inte kan komma överens om vårdnaden av barn.

Det finns även möjlighet att ha ett finger med i spelet när det gäller företag och alla deras olika situationer där all form av juridik är inblandad. Det är mycket för både små och stora företag att hålla reda på. Där kan du bli en kugge i hjulet.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: modadvokater.com