Träffa läkare online via appar

Mycket i samhället har förändras tack vare den snabba utvecklingen inom digital teknik. Att träffa en läkare online är ungefär lika enkelt och bekvämt idag som att ringa sjukvårdsupplysningen. Vid möte online får du dock möjlighet att prata med en legitimerad läkare som också kan se till så att du får recept, utan att du behöver besöka en vårdcentral. Ofta kan du även få läkemedel levererade direkt till ditt hem. Väntetiden är ofta så kort att appar är det snabbaste sättet att komma i kontakt med vården när du känner dig sjuk.

shutterstock_296289302Bekvämt när man är sjuk

KRY appen är ett bra exempel på en produkt som gett många användare i behov av medicinsk rådgivning och snabba bedömningar ett nytt alternativ. Ett av problemen med att gå till en fysik vårdmottagning är att det kräver att man reser sig ur sängen och flyttar sig, just när man mår som värst. Med en bra app och en hygglig uppkoppling kan vi istället, ofta med kort varsel, få parata med en läkare som kan hjälpa till med såväl recept, sjukintyg och råd kring vart vi ska vända oss om vi behöver gå vidare med våra problem.

Genom kameran får läkaren en bild av läget

Gå in på Appstore genom din iPhone och hitta olika appar. En app ger läkaren tillgång till patientens berättelse om sina problem och även ett visuellt intryck. Det är alltså som att prata i Skype med kameran på. Ofta räcker det för att man ska kunna få ett adekvat medicinskt utlåtande. Även om man är i behov av en ordentlig utredning så kan man spara tid genom att först ta kontakt med en läkare via app. Det gäller dock att komma ihåg att appar inte är ett alternativ till att ringa en ambulans eftersom det inte är så mycket en läkare kan göra rent konkret, på distans.