5 populära hälsoappar för iPhone

Vill du leva ett hälsosamt liv men känner att du behöver lite hjälp på traven för att komma igång eller lever du redan ett hälsosamt liv men vill må ännu bättre? Oavsett vilket ditt mål är finns det en app för iPhone som passar dina behov. En väldigt populär app som verkligen kan hjälpa dig att förbättra både din och dina närmastes hälsa är appen Rökfri. Appen hjälper dig att trappa ner ditt beroende och coachar dig till ett fortsatt rökfritt liv. Fungerar även för dig som vill sluta snusa. Dessutom får du veta hur mycket som du sparar i pengar när du låter bli att röka.

Promenera mera och räkna kalorier

Vill du gå ner i vikt måste färre kalorier in i kroppen än vad du gör av med. Två appar som kan hjälpa dig med din viktnedgång är Accupedo Stegräknare och Kaloriräknaren. Stegräknaren räknar dina steg, ett bra snitt att försöka komma upp i är 10 000 steg dagligen. Appen känner av dina steg oavsett om mobilen ligger i väskan eller i fickan. Kaloriräknaren hjälper dig att hålla koll på dina kalorier. Vet du egentligen hur mycket en brödskiva, en ostbit eller ett äpple innehåller? Denna smarta app gör det enkelt att beräkna hur många kalorier en måltid består av och finns exempelvis för iPhone 6s.

Sömn, mat och motion

För att må bra behöver vi en balans mellan sömn, mat och motion. Det låter ofta enkelt i teorin att jobba åtta timmar om dagen, sova åtta timmar om natten och ha åtta timmar över till aktiviteter, familj och nöjen – men svårt att leva efter i praktiken. Har du svårt att koppla av och somna kan appen Relax Melodies: Sleep & Yoga hjälpa dig till en skön nattsömn. Välj mellan många avslappnande ljud och melodier som får dig att koppla av och lättare får dig att somna. Du kan själv göra en låtlista på de ljud som passar dig bäst.